Bahar Mucizesi Çağla Aşı

Yılda en fazla bir ay tüketebileceğiniz yöresel bir yemek düşünün. Az ve öz ama bir o kadar lezzetli aynı zamanda mevsimliktir.

Çağlayı iyi takip etmek gerekir sertleşmeden bu yöresel lezzette kullanmanız gerekir.

Gaziantep bölgemizde bahar mevsiminin sofralarımıza olan yansımalarından olan bu harika lezzetin bazı püf noktaları var.

 Çağla mutlaka taze olmalı, kart olmamalıdır. Bu yemek çağla çıktıktan sonra 1 ay içinde yapılabilir. Çağla büyükse ortadan ikiye kesilerek de kullanılabilir.

Yoğurt süzme yoğurt olmalıdır. Normal yoğurt ekşi olur ve kesilme riski vardır. Nohut akşamdan ıslatılmalıdır. 

Sağlık deposu ve mide rahatlatıcıdır aynı zamanda vücut direncinizi arttırır. Özellikle bir ay sıklıkla tüketmenizi sağlınızdan açısında şiddetle tavsiye ediyorum.

Sizlerle bu harika lezzetin tarifini paylaşmak istiyorum.

Malzemeler

500 gr parça et

1 kg taze çağla

1 su bardağı nohut (ıslanmış)

2 su bardağı süzme yoğurt

2 yemek kaşığı sade yağ veya tereyağı

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı haspir

Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI :

Çağlalar ortadan ikiye kesilerek beyazları çıkartılır. Kaynar suda 10 dk. kadar haşlanır. Haşlanan çağlalar 2-3 defa soğuk suda bekletilerek suyu değiştirilir. Et bir tencereye konur. Kefi alınınca nohut ve tuz ilave edilerek pişmeye bırakılır. Et pişince çağlalar etin üzerine ilave edilir ve 15 dakika pişirilir. Yoğurt bir yumurta ile hafif ateşte ısıtılır. Yemeğin suyundan alınarak karıştırılır. Isınan yoğurdu yemeğin üzerine dökerek karışması sağlanır ve bir taşım kaynatılır. Üzerine ısıtılmış yağ, haspir ve karabiber gezdirilir.
NOT: Bulgur pilavı ile servis edilir.

Hepinize afiyet olsun.

 

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Tahir Tekin Öztan - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Anadolu Ajansı (AA), İhlas Haber Ajansı (İHA), Demirören Haber Ajansı (DHA), Anka Haber Ajansı (ANKA) tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.