Erimeyen yeşil fasulye turşusu nasıl yapılır? Fasulye turşusu tarifi ve malzemeleri

Erimeyen yeşil fasulye turşusu yapmak için gereken malzemeler ve tarif şu şekildedir:

Malzemeler:
- 1 kg yeşil fasulye
- 3 su bardağı su
- 1 su bardağı sirke
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı dolmalık biber salçası
- Kuru nane (isteğe bağlı)

Yapılışı:
1. Yeşil fasulyelerin uçlarını kesip güzelce yıkayın ve tencereye alın.
2. Üzerine su, sirke ve tuz ekleyerek yeşil fasulyeleri yumuşayana kadar haşlayın.
3. Fasulyeleri süzüp soğumaya bırakın.
4. Başka bir tencerede zeytinyağını kızdırın, sarımsakları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
5. Salça ve şeker ekleyip karıştırın, biraz daha kavurun.
6. Haşlanmış ve soğumuş yeşil fasulyeleri bu karışıma ekleyin.
7. Karıştırarak fasulyelerin her tarafına salça sosunu iyice yedirin.
8. İsteğe bağlı olarak kuru nane ekleyebilirsiniz.
9. Fasulyeleri bu şekilde bir süre dinlendirin ve ardından kavanozlara doldurarak ağzını sıkıca kapatın.
10. Kavanozları ters çevirip soğumasını bekleyin.
11. Erimeyen yeşil fasulye turşusu 1-2 hafta sonra tüketilebilir.

Bu tarif ile lezzetli ve sağlıklı bir erimeyen yeşil fasulye turşusu yapabilirsiniz. Afiyet olsun!


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.