Evde bu enfes lezzeti kolayca hazırlayabilirsiniz! İşte Gaziantep usulü nohut dürümü tarifi

Gaziantep usulü nohut dürümü tarifi için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

Malzemeler:
- 3 su bardağı nohut (bir gece önceden ıslatılmış)
- 1 adet kuru soğan
- 3 dal taze soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- Yarım demet maydanoz
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 adet lavaş

Yapılışı:
1. Nohutları bir gece önceden bol suyla ıslatın. Ertesi gün süzüp bol suyla yıkayın ve tencereye alarak üzerini geçecek kadar su ekleyin. Nohutları yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanmış nohutları süzün ve kenara alın.
2. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Taze soğanları ve biberleri ince ince doğrayın. Maydanozu kıyın.
3. Geniş bir kapta haşlanmış nohutlarla birlikte doğradığınız kuru soğan, taze soğan, biberler ve maydanozu karıştırın.
4. Nar ekşisi, tuz, kimyon, sumak, kırmızı toz biber, karabiber ve zeytinyağını ekleyerek karıştırın. Tüm malzemelerin birbirine iyice karışmasını sağlayın.
5. Lavaşları hafifçe ısıtın ve içlerine hazırladığınız nohutlu karışımdan koyarak dürüm şeklinde sarın.
6. Hazırladığınız Gaziantep usulü nohut dürümlerini sıcak servis yapın. Afiyet olsun!

Bu lezzetli Gaziantep usulü nohut dürümü tarifi ile evinizde bu enfes lezzeti kolayca hazırlayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Umarım beğenirsiniz!


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.