Tatlı krizlerinizde hızlı bir çözüm! İşte, adım adım kakaolu bisküvili pasta tarifi:

Bu tarif, kakaolu bisküvili pastanın efsane lezzetini evinizde kolayca hazırlamanızı sağlayacak. İşte, adım adım kakaolu bisküvili pasta tarifi:

Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 paket petibör bisküvi
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 2,5 yemek kaşığı mısır nişastası
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilin
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 80 gram sütlü çikolata
- Üzeri için: 1 ya da 2 su bardağı Hindistan cevizi

Yapılışı:
1. Derin bir tencerede sütü alın. Üzerine kakao, un, şeker ve nişastayı ekleyerek tel çırpıcı ile çırpın.
2. Tencereyi ocağa alın ve devamlı karıştırarak kaynamaya başlayana kadar pişirin. Kıvamı koyulaşana dek karıştırarak pişirmeye devam edin.
3. Göz göz olup kıvamı koyulaşan karışıma vanilin ekleyip karıştırın ve altını kapatın.
4. Altını kapattıktan sonra çikolata ve tereyağını ekleyip eriyene kadar karıştırın.
5. Isıya dayanıklı bir kaba petibör bisküvileri sıra ile dizin. Üzerlerine hazırladığınız kremadan bir kat dökün. Bisküvileri örtecek şekilde krema ve bisküvi katları oluşturun.
6. En üst kısma kremayı dökün ve ılıklaştıktan sonra üzerine Hindistan cevizi serpin.
7. Hazırladığınız pastayı buzdolabına kaldırın ve en az 3 saat dinlendirin.
8. Dinlenen pastayı dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Bu lezzetli kakaolu bisküvili pastayı deneyerek sevdiklerinize sunabilir, tatlı krizlerinizde hızlı bir çözüm bulabilirsiniz. Afiyet olsun!


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.