İspanaklı böreğinizi el açması yaparak lezzetini arttırabilirsiniz. İşte malzemeler ve adım adım yapılışı:

Bu nefis çıtır çıtır ıspanaklı börek tarifi ile kahvaltı veya çay saatlerinizi renklendirebilirsiniz. İspanaklı böreğinizi el açması yaparak lezzetini arttırabilirsiniz. İşte malzemeler ve adım adım yapılışı:

Malzemeler:
- 9 bardak un
- 3,5 bardak su
- 2 tatlı kaşığı tuz
- İç malzemesi için: 1 adet soğan, 1 kg ıspanak, yarım yemek kaşığı salça, pul biber, karabiber, tuz, 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ, isteğe bağlı baharatlar
- Üzeri için: 1 adet yumurta
- Sıvı yağ (hamuru açmak için)

Yapılışı:
1. İlk olarak iç harcı hazırlayın. Soğanı küçük küçük doğrayın ve sıvı yağ ile hafifçe kavurun. Salça ve baharatları ekleyerek karıştırın. Haşlanmış ve suyu sıkılmış ıspanağı da ekleyip karıştırın.
2. Hamur için unu yoğurma kabına alın. Tuz ve su ekleyerek yoğurun. Hamur toparlandıktan sonra 9 eşit parçaya bölün.
3. Bezeleri un serpilmiş tezgaha alıp açın. Her bezeden servis tabağı büyüklüğünde açarak sıvı yağ sürün ve üst üste dizin. 15-20 dakika dinlendirin.
4. Dinlenen hamuru açarken kenarlarından çekerek inceltin. İç harcı ekleyerek rulo yapın ve tepsiye yerleştirin.
5. Hamurları dilimleyin, üzerlerine yumurta sürün ve 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
6. Sıcak servis ederek afiyetle tüketin.

Bu lezzetli çıtır ıspanaklı böreği deneyerek sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun!

# için, ilk

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.