Airfryer kabak köftesi tarifi az kalorili ve doyurucu: Airfryer'da kabak köftesi nasıl yapılır?

Airfryer ile yapılacak kabak köftesi tarifi şöyle:

Malzemeler:
- 1 büyük boy kabak
- 1 avuç dereotu
- 2 dal taze soğan
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 4 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı mısır unu
- Sıvı yağ

Yapılışı:
1. Kabakları rendeleyin ve suyunu sıkarak fazla nemini alın.
2. Rendelenmiş kabakları bir kaba alın.
3. Dereotu ve taze soğanı incecik doğrayın.
4. Kabakların üzerine doğranmış dereotu, taze soğan, baharatlar, un ve yumurtayı ekleyin.
5. Malzemeleri iyice karıştırın ve homojen bir harç elde edene kadar yoğurun.
6. Hazırladığınız kabak köfte harcını 10 dakika dinlendirin.
7. Dinlenen harçtan küçük parçalar alarak avuç içinde yuvarlayın ve köfte şekli verin.
8. Airfryer’ı sebze modunda önceden ısıtın.
9. Bir tabağa mısır unu koyun ve köfteleri una bulayın.
10. Airfryer haznesini hafifçe yağlayın.
11. Hazırladığınız kabak köftelerini airfryer haznesine yerleştirin ve üzerlerine sıvı yağ sürün.
12. 170 derece sıcaklıkta 15 dakika boyunca pişirin.
13. 5. dakikada airfryeri çıkarıp köfteleri sallayarak çevirin.
14. Köfteler kızarana kadar ara ara sallayarak pişirin.
15. Pişen köfteleri sıcak olarak servis yapın ve afiyetle yiyin.

Bu tarif, hem lezzetli hem de sağlıklı bir alternatif olabilir. Airfryer ile pişirilmesi sayesinde az yağ kullanılarak sağlıklı bir şekilde hazırlanabilir. Afiyet olsun!


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.