Bu yöntemi kimse bilmiyor! Fırında yağsız patates kızartması tarifi

Fırında yağsız patates kızartması yapmak, sağlıklı ve lezzetli bir alternatif olabilir. İşte basit bir tarif:

Malzemeler:
- 3-4 adet patates
- Tuz, karabiber, isteğe bağlı diğer baharatlar

Yapılışı:
1. Patatesleri güzelce yıkayın ve kabuklarını soyun.
2. Patatesleri ince dilimler halinde kesin veya isteğe bağlı olarak doğrayın.
3. Patates dilimlerini bir miktar tuzlu suda bekletin, böylece patateslerin fazla nişastasını atmasını sağlayın.
4. Patates dilimlerini süzün ve iyice kurulayın.
5. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin veya tepsiyi hafifçe yağlayın.
6. Patates dilimlerini tek sıra halinde tepsinin üzerine yerleştirin.
7. Üzerlerine tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak diğer baharatları serpin.
8. Fırını 200 dereceye ısıtın ve patates dilimlerini fırına verin.
9. Yaklaşık 30-40 dakika arası veya patatesler altın rengini alana kadar pişirin. Ara ara kontrol ederek çevirin.
10. Fırından çıkardığınızda sıcak servis yapın.

Bu şekilde hazırladığınız yağsız patates kızartması, klasik kızartmalara nazaran daha hafif ve daha sağlıklı bir alternatif olacaktır. Afiyet olsun!


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.