Misafirlerinizi etkilemeye hazır olun! İşte, adım adım lezzetli çıtır börek tarifi:

Kahvaltı sofralarına eşlik eden çıtır börek tarifiyle misafirlerinizi etkilemeye hazır olun! İşte, adım adım lezzetli çıtır börek tarifi:

Malzemeler:
- 4 adet yufka

İç Harcı için:
- 2 adet patates
- Sıvı yağ
- 1 adet soğan
- Kaşar peyniri
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber

Sosu için:
- 1 şişe maden suyu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı sirke

Üzeri için:
- Susam

Yapılışı:
1. Patatesleri soyup küp küp doğrayarak suda haşlayın.
2. Haşlanan patatesleri süzüp bir kasede ezerek püre haline getirin.
3. Ayrı bir tavada doğranmış soğanları sıvı yağda kavurun.
4. Kavrulan soğanlara rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ekleyerek karıştırın.
5. Krema sıkma torbasına hazırladığınız iç harcı doldurun.
6. Sos için tüm malzemeleri bir kasede çırpın.
7. Bir yufkayı masaya serin, yarısına sos sürüp diğer yarısını üzerine kapatın.
8. Yine sos sürüp yufkayı şerit halinde kesin.
9. Hazırladığınız iç harçtan sıkarak üçgen şeklinde börekler hazırlayın.
10. Son kısımlarını sirkeye batırıp börekleri sarın.
11. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizerek aralıklı olarak yerleştirin.
12. Kalan sosu böreklerin üzerine sürün, susam serpip 180 derece fırında 1 saat kadar pişirin.

Lezzetli çıtır börekleriniz artık hazır! Misafirlerinizi şaşırtacak bu tarif ile kahvaltı sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. Afiyet olsun!

# için

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.