Misafirlerinizi lezzetli bir atıştırmalıkla ağırlayabilirsiniz! işte pratik ve lezzetli Islak Kurabiye tarifi:

Bu pratik Islak Kurabiye tarifi ile hızlıca enfes bir tatlı hazırlayabilir ve misafirlerinizi lezzetli bir atıştırmalıkla ağırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler:
- 8 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un

Şerbeti için:
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su

Hazırlık:
1. Geniş bir kapta tereyağı ve sıvı yağı karıştırın.
2. Yumurtayı ekleyip çırpın.
3. Pudra şekerini, kakaoyu, vanilyayı, kabartma tozunu ve unu teker teker ekleyerek yoğurun. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun.
4. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
6. Bu sırada şerbeti hazırlamak için şeker ve suyu bir tencerede kaynatın.
7. Fırından çıkan kurabiyeleri tepside biraz beklettikten sonra sıcakken hazırladığınız şerbeti dökün. Şerbetin kurabiyeleri tamamen kaplamasını sağlayın.
8. Kurabiyelerin şerbeti çekmesi için bekletin. Servis yapabilir ve afiyetle tadını çıkarabilirsiniz.

# için

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.