Evde lezzetli baklava yapabilir, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz! İşte Antep Usulü Baklava Tarifi

Bu nefis baklava tarifi ile evde lezzetli bir tatlı deneyimi yaşamak için ayrıntılı adımları takip edebilirsiniz:

Malzemeler:
- 100 gram tereyağı
- Yarım bardak sıvıyağ
- Yarım çay bardağı süt
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1/4 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı su
- 4 bardak un
- 1 bardak nişasta
- İç malzemesi için: 300 gram Antep fıstığı, 250 gram tereyağı

Şerbet için:
- 3 damla limon suyu
- 2 bardak şeker
- 2 bardak su

Hazırlık:
1. Hamuru hazırlamak için yağları, sütü, sirkeyi, tuzu, yumurtayı ve suyu bir kapta karıştırın.
2. Unu yavaşça ekleyerek yoğurun ve 24 eşit parça halinde bezelere ayırın.
3. Bezeleri nişasta ile açın ve yarım saat dinlendirin.
4. Açılmış bezeleri tepsi boyutlarına uyacak şekilde yerleştirin.
5. Aralarına eritilmiş tereyağı sürün, iç malzemesi olan Antep fıstığını serpin.
6. Geri kalan bezeleri aynı şekilde yerleştirin ve keserek kareler oluşturun.
7. 180 derece fırında 10 dakika pişirin.
8. Şerbeti için tencerede şeker, su ve limon suyunu kaynatın.
9. Fırından çıkan sıcak baklavaların üzerine sıcak şerbeti dökün.

Bu güzel tarifle evinizde lezzetli baklava yapabilir, sevdiklerinize ikram edebilirsiniz. Elinize sağlık, afiyet olsun!


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.