Geleneksel Türk mutfağının en sevilen tatlılarından! İşte geleneksel Un Helvası Tarifi:

Bu tarifle geleneksel Türk mutfağının sevilen tatlılarından olan un helvasını kolayca evde yapabilir, çay saatlerinizi tatlandırabilirsiniz. Ailenize ve misafirlerinize enfes bir lezzet sunmak için bu tarifi deneyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Malzemeler:
- 8 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 bardak un
- 2 bardak şeker
- 2 bardak su

Yapılış:
1. Şerbet için bir tencerede şekeri ve suyu kaynatın, şerbeti hazırlayın ve kenara alın.
2. Kalın tabanlı bir tencerede tereyağı ve sıvı yağı ısıtın.
3. Unu ekleyip sürekli karıştırarak yaklaşık yarım saat kadar kavurun, un koyulaşana kadar pişirin.
4. Kavrulan una hazırladığınız şerbeti yavaşça ekleyin ve karıştırarak koyu bir kıvam alana kadar pişirmeye devam edin.
5. Son olarak 5 dakika daha karıştırarak pişirin.
6. Ocaktan alıp dinlendirin.
7. Servis yapmadan önce dilimleyerek veya kaselere alarak servis edebilirsiniz.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.