Çay saatinizi veya kahvaltılarınızı daha keyifli hale getirecek! İşte adım adım Dereotlu poğaça tarifi

Dereotlu poğaça tarifi hem kolay hem de lezzetli bir atıştırmalık veya kahvaltılık seçeneği olarak ön plana çıkıyor. İşte adım adım tarif:

Malzemeler:
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı yağ
- 1 adet yumurta
- Yarım demet dereotu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- 1 adet yumurta sarısı

Yapılışı:
1. Yoğurt, yağ ve yumurtayı derin bir kapta karıştırın.
2. Yıkayıp ince doğradığınız dereotunu ekleyin.
3. Kabartma tozu, tuz ve unu da ekleyerek yoğurun.
4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizle şekil verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
5. Üzerlerine yumurta sarısı sürün.
6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin.
7. Fırından çıkan dereotlu poğaçalarınızı sıcak ya da ılık olarak servis edebilirsiniz.

Bu pratik ve lezzetli dereotlu poğaça tarifi, çay saatinizi veya kahvaltılarınızı daha keyifli hale getirecek. Hem yapımı kolay hem de malzemeleri genellikle evde bulunan bu tarifi deneyerek sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. Afiyet olsun!


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.