Kolay ve pratik olan bu "Kesme Muhallebi" tarifini denemeden tatlı yedim demeyin!

Kesme Muhallebi, hızlı hazırlanışı ve lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak pratik bir tatlı seçeneğidir. Özellikle ani tatlı krizlerinde veya misafirleriniz için harika bir alternatif olacaktır. Şimdi bu lezzetli tarifi deneyerek sevdiklerinize ikram edebilir, afiyetle yiyebilirsiniz!

MALZEMELER:
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 litre süt
- Yarım çay bardağı şeker
- Yarım yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI:
1. Kuru malzemeleri bir tencereye ekleyip karıştırın.
2. 1 bardak sütü ekleyip çırpın.
3. Geri kalan sütü de ekleyin ve orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
4. Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ekleyin.
5. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin ve ocağı kapatın.
6. Son olarak tereyağını ekleyip bolca karıştırın.
7. Cam bir tepsiyi suyla ıslatıp karışımı dökün ve düzleştirin.
8. Üzerini kapatarak 3-4 saat buzdolabında bekletin.
9. Soğuduktan sonra isteğinize göre süsleyerek servis edebilirsiniz.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.