Her dilimde enfes aşk: Enfes Islak Kek tarifi

Bu muhteşem ıslak kek tarifi, çikolata sosu ve yumuşacık kek buluşmasıyla damakları şenlendirecek. Hem pratik hem de çikolata severlerin favorisi olan bu tarif, özel anlarınızı tatlandırmaya hazır.

Islak kek, çikolata sosunun eşsiz lezzetiyle herkesin favorisi haline gelmiş bir tatlıdır. Bu tarifle kolayca mükemmel bir ıslak kek yapabilir, sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Yumuşacık dokusuyla herkesin beğenisini kazanacak olan bu keki mutlaka denemelisiniz.

Siz evde tatlı yapmaktan keyif alanlar için ideal bir tarif sunuyoruz. Bu adım adım tarifle ıslak kek yapımını öğrenmek çok kolay olacak. Çikolatanın en leziz halini kekinizle buluşturmayı kim istemez ki?

Malzemeler:
- 3 adet büyük boy yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ (isteğe bağlı olarak tereyağı ya da margarin de kullanabilirsiniz)
- 2 su bardağı un
- Yarım su bardağı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz

Islatmak için:
- Yarım su bardağı süt

Çikolata sosu için:
- 1 su bardağı süt
- 100 gram bitter çikolata
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
- Yarım yemek kaşığı tereyağı veya margarin

Tarif:
1. Fırını 180 derecede ısıtın ve kek kalıbını yağlayın ya da yağlı kağıt serin.
2. Yumurta ve toz şekeri bir kapta açık sarı renk alana kadar çırpın.
3. Sıvı malzemeleri (süt ve sıvı yağı) ekleyerek çırpmaya devam edin.
4. Un, kakao, vanilya, kabartma tozu ve tuzu ekleyerek kek hamurunu hazırlayın. Karışım pürüzsüz olana kadar karıştırın.
5. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına dökün.
6. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Kürdan testi yaparak kekin pişip pişmediğini kontrol edin.
7. Kek fırından çıkınca üzerine ıslatma suyunu dökün ve kekin emmesi için bekletin.
8. Çikolata sosu için, bir tencerede sütü ısıtın ve kaynama noktasına gelinceye kadar karıştırın.
9. Ayrı bir kapta bitter çikolatayı ufalayın. Sıcak sütü çikolata üzerine dökün ve eriyene kadar karıştırın.
10. Toz şeker ve kakaoyu ekleyin, karışım koyulaşana kadar pişirin. Son olarak tereyağı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
11. Kekinizi servis tabağına alın ve üzerine hazırladığınız çikolata sosunu dökün.
12. Dilimleyerek servis yapın. Çikolata rendesi veya fındık parçaları ekleyerek süsleyebilirsiniz.

Bu muhteşem ıslak kek tarifiyle, çikolata ve kek tutkunlarını mest edecek bir lezzeti kolayca evinize getirebilirsiniz. Her diliminde aşk ve lezzet bulacağınız bu tarife bir şans verin ve sevdiklerinizi şımartın. Keyifli pişirme zamanları geçirmeniz dileğiyle!


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.