Hafif, lezzetli ve sağlıklı bir seçenek! İşte nefis kabak mücver tarifi

Lezzetli ve hafif bir kabak mücver tarifi için gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı aşağıdaki gibi olabilir:

Malzemeler:
- 3 adet kabak
- 2 adet yumurta (çırpılmış)
- 1 adet havuç
- 1 çay bardağı un
- 6 dal taze soğan
- 1/2 demet dereotu
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

Yapılışı:
1. Kabakları bol suda yıkayıp rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Rendelediğiniz kabakların suyunu sıkarak çıkartın.
2. Geniş bir kapta rendelenmiş kabakları, rendelenmiş havucu, çırpılmış yumurtaları, taze soğanı, ince doğranmış dereotunu, tuzu ve karabiberi birleştirin.
3. Unu da ekleyip tüm malzemeleri spatula yardımıyla karıştırın. Karışımın macun kıvamını alana kadar iyice harmanlayın.
4. Hazırladığınız karışımdan, her bir mücver için yaklaşık 1 tepeleme yemek kaşığı alıp şekil vererek yağda kızartın.
5. Mücverler altın sarısı rengini alana kadar kızartın.
6. Kızarttıktan sonra fazla yağını havlu kağıda süzdürdükten sonra servis tabağına alın.
7. Çırpılmış yoğurt ile birlikte servis edebilirsiniz.

Bu nefis kabak mücver tarifi hafif, lezzetli ve sağlıklı bir seçenek olacak. Kolayca hazırlanabilen bu tarif, özellikle yoğurt eşliğinde servis edildiğinde lezzetine lezzet katmaktadır. Afiyet olsun!

# için

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.