Ekonomik tam kıvamında çilekli trileçe tarifi

Bu tarif favoriniz olacak üstelik diğer tariflere göre daha uygun bütçeli çünkü bu tarifte yumurta sayısı diğer tariflere göre daha az üstelik lezzetinden de ödün vermiyor.

Ekonomik tam kıvamında çilekli trileçe tarifi
Haber albümü için resme tıklayın


Malzemeler

Kek için;

3 yumurta
Yarım çay bardağı süt
1,5 su bardağına yakın un (kıvama göre arttırabilirsiniz.)
1 su bardağından 3 parmak eksik şeker
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu

Ekonomik tam kıvamında çilekli trileçe tarifi

Sütlü sos için;

3 su bardağı süt
4 yemek kaşığı şeker
1 paket sıvı krema

Ekonomik tam kıvamında çilekli trileçe tarifi

Çilekli sos için;

2 su bardağı doğranmış çilek
1,5 yemek kaşığı nişasta
3-4 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı su

Yapılışı

İlk olarak çilekli trileçenin keki için öncelikle karıştırma kabına yumurtaları ve toz şekeri alalım köpük köpük oluncaya kadar yaklaşık 5 dakika kadar çırpalım.

Ardından un, kabartma tozu, vanilyayı ekleyerek tüm malzemeyi spatula ile güzelce karıştıralım.

Keki pişireceğimiz borcamın boyutuna göre pişirme kağıdını kenarlarından keselim ve içerisine yerleştirelim.

Kek hamurunu fırın kabına boşaltarak eşit şekilde yaydıktan sonra önceden 170 derece ısıttığımız fırında 5 dakika, ardından fırının sıcaklığı 150 dereceye düşürerek 25-30 dakika daha pişirelim.

Çilekli sosu için çilek ve toz şekeri uygun bir tencereye veya sos tavasına alalım.

Pişmeye bıraktığımız çilekler pişerken nişastası 1 bardak suyla açalım.

Pişen çileklerin üzerine açtığımız nişastayı ekleyelim ve kıvam alana kadar pişirelim.

Kıvam alan sosu bilendirdan geçirelim ve bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Soğurken ara karıştıralım üzeri donmasın.

Daha sonra sütlü sosumuzu hazırlayalım. Süt krema ve şekeri alalım ve iyice karıştıralım.

Fırından aldığımız kekin üzerindeki pişirme kağıdını hızlıca çıkartalım, sütlü şerbetini daha iyi çekmesi için üzerine kürdanla birkaç delik açalım.

Sütün tamamını sıcak kekin üzerine gezdirerek dökelim ve sütünü güzelce çekmesi için dinlenmeye bırakalım.

Bir kaba soğuk süt ve krem şantiyi alalım. Mikserle krem şantiyi güzelce çırpalım.

Hazırladığımız krem şantinin bir kaşık kalacak şekilde geriye kalanın tamamı soğuyan kekin üzerine dökelim ve her yerine eşit şekilde yayalım.

İyice soğuyan çilekli sosu tatlının üzerine gezdirerek dökelim.

Daha sonra ayırdığımız krem şantiyle triliçenin klasik şeklini verelim. Tatlımızı güzelce dinlenmesi için mümkünse 1 gece veya 3-4 saat kadar buzdolabına kaldıralım.

Dinlendirdiğimiz trileçe tatlımız servise hazır.

Deneyenlere afiyet olsun.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.