30 Dakikada Hazırlanan, Antep usulü Arap tava tarifi

Antep usulü Arap tava tarifi, yöresel lezzetler arasında çok sevilen bir ana yemektir.

30 Dakikada Hazırlanan, Antep usulü Arap tava tarifi
Haber albümü için resme tıklayın

Bu lezzeti evinizde kolayca deneyebilir ve sevdiklerinize sunabilirsiniz. İşte şip şak hazırlanan Antep usulü Arap tava tarifimiz:

30 Dakikada Hazırlanan, Antep usulü Arap tava tarifi

Malzemeler:
- 5 adet orta boy patates
- 2 adet soğan
- 3 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 400 gram kıyma
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Karabiber, pul biber, tuz (isteğe bağlı)

Yapılışı:

30 Dakikada Hazırlanan, Antep usulü Arap tava tarifi


1. Patatesleri soyup küp küp doğrayın.
2. Soğanları ve biberleri de küp küp doğrayın.
3. Domatesleri ve sarımsaklarıda küçük küpler halinde doğrayın.
4. Kıyma ve baharatları ekleyin.
5. Salça ve sıvı yağıda ekleyip güzelce karıştıralım.
6. Ardından daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. 
7. Pişen yemeği fırından alıp pilav eşliğinde ana yemek olarak tüketebilirsiniz. 
8. Sıcak olarak servis edeniz. 

30 Dakikada Hazırlanan, Antep usulü Arap tava tarifi

Bu lezzetli Antep usulü Arap tava tarifiyle sevdiklerinize farklı ve lezzetli bir yemek deneyimi yaşatabilirsiniz. Afiyet olsun!


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.