TAHİNLİ KATMER TARİFİ | Tahinli kaymaklı katmer nasıl yapılır? Malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları

Tahinli katmer, Anadolu'nun yöresel lezzetlerinden biridir. İşte tahinli katmer tarifi:

Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- Tahin
- Kaymak
- Toz şeker
- Ceviz ya da antep fıstığı

Yapılışı:
1. Unu bir kaseye alın. Orta kısmını açıp süt, su, sıvı yağ ve tuzu ekleyerek hamur yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru bezelere ayırın ve üzerini nemli bir bezle örtüp dinlenmeye bırakın.
2. Hamurlardan birini alın ve un serpilmiş tezgah üzerinde açın. Üzerine tahin sürün.
3. Diğer bezeyi de aynı şekilde açın ve tahin sürdüğünüz bezeye kapatın. Elinizle hafifçe bastırarak arasındaki havayı çıkartın.
4. Katmeri tepsiye alın ve üzerine kaymak koyun. İsterseniz üzerine toz şeker, ceviz ya da antep fıstığı serpebilirsiniz.
5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Püf noktaları:
- Hamuru yoğururken sıvı malzemeleri yavaş yavaş ekleyerek hamurun kıvamını ayarlayın.
- Tahini sürerken çok fazla olmamalı, aksi takdirde katmer sert olabilir.
- Kaymağı bolca kullanarak daha lezzetli bir katmer elde edebilirsiniz.
- Fırında pişirirken üzerinin kızarmaması için kontrol ederek zamanını ayarlayın.

Afiyet olsun!

04 Nis 2024 - 17:54 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.