Adım adım kolay kurabiye yapımının sırları...

Evinizde ağızda kum gibi dağılan, lezzetiyle herkesi mest edecek bir kurabiye yapmaya ne dersiniz? İşte size adım adım kolay kurabiye yapımının sırları...

Bu makalemizde, evde basit malzemelerle hazırlayabileceğiniz kıyır kıyır ve ağızda dağılan bir kurabiye tarifini paylaşacağız. Bu lezzetli kurabiyeler, çay saatlerinizde misafirlerinizin ve sevdiklerinizin favorisi olacak. İşte sizi harika bir kurabiye deneyimi bekliyor!

Malzemeler:
- 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- Yarım su bardağı çekilmiş fındık veya ceviz içi

Yapılışı:
1. Öncelikle bir karıştırma kabında tereyağı ve pudra şekerini iyice karıştırın.
2. Daha sonra nişasta, irmik, un ve vanilini ekleyip yoğurun.
3. Hamur kıvam aldığında içine çekilmiş fındık veya ceviz içini ekleyip yoğurmaya devam edin.
4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak şekil verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı şekilde dizin.
5. 170 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
6. Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpip soğumaya bırakın.
7. Afiyetle tüketebilirsiniz.

Bu pratik ve lezzetli kurabiye tarifiyle hem misafirlerinizi hem de aile üyelerinizi mutlu edeceksiniz. Deneyin, sevdiklerinize güzel bir sürpriz yapın.

04 Nis 2024 - 15:30 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.