Fırında Pişen Soslu Tavuk Tarifi

Akşam yemeklerinizi lezzetlendirecek, doyurucu bir tarif arıyorsanız fırında soslu tavuk tam size göre! Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarifi denemek için malzemeleri hazırlayın ve hemen başlayın.

Malzemeler:
- 4 adet tavuk but veya göğüs
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı bal
- 3 diş sarımsak (ezilmiş)
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı hardal
- 1 yemek kaşığı ketçap
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 adet limon suyu
- Bir tutam taze kekik veya fesleğen
- Üzeri için susam (isteğe bağlı)

Yapılışı:
1. Tavukları yıkayıp iyice kurulayın ve bir fırın tepsisine yerleştirin.
2. Bir kapta zeytinyağı, bal, ezilmiş sarımsak, yoğurt, hardal, ketçap, tuz, karabiber, pul biber, limon suyu ve taze kekik veya fesleğeni karıştırın.
3. Hazırladığınız sosu tavukların üzerine güzelce sürün ve en az 1 saat buzdolabında dinlendirin. Daha fazla lezzet için sosun tavuğa iyice işlemesini beklemek önemli.
4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tavukları pişirin. Arada bir tavukların üzerine marinasyon sosundan sürmeyi unutmayın.
5. Tavuklar pişerken üzerlerine isteğe bağlı olarak susam serpiştirebilirsiniz. Bu şekilde fırında soslu tavuğunuzun nefis bir kıtır kıtır dokusu olacaktır.
6. Tavuklar kızarana kadar piştikten sonra fırından alıp sıcak servis yapabilirsiniz.

Bu enfes fırında soslu tavuk tarifi ile evinizde restoran lezzetinde bir yemek hazırlamak çok kolay! Afiyet olsun!

04 Nis 2024 - 15:29 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.