Evde yumuşak poğaça nasıl yapılır? İşte pratik tarifi...

Evde yumuşacık poğaça yapmak hem kolay hem de keyifli bir deneyim olabilir. Evde poğaça yapmanın püf noktalarını öğrenerek lezzetli bir tarif elde edebilirsiniz. İşte pratik ve lezzetli yumuşak poğaça tarifi:

Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Aldığı kadar un

İç Harcı İçin:
- Beyaz peynir
- Maydanoz

Yapılışı:
1. Öncelikle bir kapta süt, sıvı yağ, yoğurt, yumurta, şeker, tuz ve mayayı karıştırarak güzelce yoğurun.
2. Karışıma yavaş yavaş un ilave ederek ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin.
3. Hamuru streç film ile kapatarak 1 saat kadar dinlendirin.
4. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda açın. İç harcından koyarak poğaça şekli verin.
5. Poğaçaları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
6. Fırından çıkan poğaçaları sıcak servis yapın.

Bu tarif ile evde yapacağınız yumuşak poğaçaları çay saatlerinizde veya kahvaltılarda sevdiklerinizle keyifle yiyebilirsiniz. Afiyet olsun!

04 Nis 2024 - 13:14 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.