Yufkasız nefis börek tarifi! Tavada 15 dakikada pişiyor

Börek yapmak genellikle zaman alıcı ve zahmetli bir süreç gibi görünse de, yufkasız bir börek tarifi ile bu işi çok daha kolay hale getirebilirsiniz. Üstelik, bu tarifte böreği tavada pişireceğimiz için sadece 15 dakika içinde harika bir lezzet elde edebilirsiniz. İşte, pratik ve lezzetli yufkasız börek tarifi:

Malzemeler:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 soğan
- 250 gram kıyma
- Tuz, karabiber, pul biber
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Peynir (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:
1. Bir tencerede tereyağını eritin ve ince doğranmış soğanı ekleyin. Soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
2. Soğanın üzerine kıymayı ekleyin ve kavurun. Kıyma suyunu çekene kadar pişirin.
3. Kıymalı karışıma tuz, karabiber ve pul biber ekleyerek harmanlayın.
4. Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta, süt, un ve kabartma tozunu karıştırarak hamur elde edin.
5. Hamuru tavanın tabanını kaplayacak şekilde yayın.
6. Üzerine kıymalı harcı yayın ve isteğe bağlı olarak peynir ekleyin.
7. Kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.
8. Böreği arkalı önlü çevirip servis yapabilirsiniz.

Sonuç olarak, yufkasız börek tarifi ile pratik ve lezzetli bir börek hazırlayabilirsiniz. Hem evdeki malzemelerle kolayca yapabileceğiniz bu tarif, kahvaltılarda veya atıştırmalık olarak tercih edebilirsiniz. Denemekten çekinmeyin, emin olun vazgeçemeyeceksiniz!

04 Nis 2024 - 13:08 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.