Kahvaltıların gülü mayasız pişi tarifi! Asla yağ çekmiyor

Gülü mayasız pişi tarifi, oldukça hafif ve lezzetli bir kahvaltılık olarak tercih edebileceğiniz bir tariftir. Genellikle mayalı pişilerden daha az yağ çeken bu tarif, sağlıklı beslenmeyi tercih edenler için ideal bir seçenektir.

Gülü mayasız pişi için gereken malzemeler ise şunlardır:

- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- İsteğe göre peynir veya kıyma

İlk önce unu geniş bir kaseye alın ve ortasını açın. Bu orta kısma sütü, yumurtayı, sıvı yağı ve tuzu ekleyerek karıştırın. Homojen bir karışım elde edene kadar iyice karıştırın.

Karışımı dinlenmeye bırakmadan, hemen pişirmeye başlayabilirsiniz. Tavayı hafifçe yağlayarak karışımı önce ortasına dökün. Ardından hafifçe yayarak tüm tavayı kaplayacak şekilde dağıtın.

Pişinin üzerine isteğe göre peynir veya kıyma ekleyebilirsiniz. Daha sonra pişiyi ters çevirerek diğer tarafını da pişirin.

Gülü mayasız pişileri hafif ve lezzetli bir kahvaltılık olarak servis edebilirsiniz. Yağ çekmeyen yapısıyla daha sağlıklı bir seçenek olan bu tarifi sevdiklerinizle paylaşabilir, onlara da sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

04 Nis 2024 - 12:46 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.