Lahana Sarması Nasıl Yapılır? Lahana Sarmasının Püf Noktaları Nelerdir?

Türk mutfağının en sevilen ve geleneksel lezzetlerinden biri olan lahana sarması, hem lezzetli hem de besleyici bir yemektir. Özellikle kış aylarında sıkça tüketilen bu lezzetli yemeği evinizde kolayca yapabilirsiniz. İşte size nefis bir lahana sarması tarifi:

Malzemeler:
- Beyaz lahana
- Kıyma
- Pirinç
- Soğan
- Domates salçası
- Zeytinyağı
- Limon suyu
- Tuz, karabiber

Yapılışı:
1. Beyaz lahanaları kaynar suda haşlayın ve yapraklarını tek tek ayırın.
2. Kıymayı bir kaseye alın ve içine ince doğranmış soğanı, yıkanmış pirinci, domates salçasını, zeytinyağını, limon suyunu, tuzu ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
3. Lahanaların içine hazırladığınız iç malzemeyi koyarak sarmaya başlayın.
4. Sardığınız lahana sarmalarını geniş bir tencereye dizin.
5. Üzerlerine su ekleyip kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısıp kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
6. Lahana sarmalarını servis yaparken yanında yoğurt ve limonla servis edebilirsiniz.

Bu tarifle evinizde geleneksel bir lezzet olan lahana sarmasını kolayca yapabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Afiyet olsun!

04 Nis 2024 - 12:42 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.