Zeytinyağlı lahana sarması

Zeytinyağlı lahana sarması, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem pratik hem de besleyici olan bu tarif, vegan ve sağlıklı beslenmeyi tercih edenler için ideal bir seçenektir. Zeytinyağlı lahana sarması yapmak için öncelikle gerekli malzemeleri hazırlamak önemlidir

MALZEMELER:
- 1 adet büyük lahana
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet büyük soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı sıcak su
- Tuz, karabiber, kimyon

YAPILIŞI:
1. Lahananın yapraklarını tek tek ayırın ve kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan yaprakları soğuk suyun içine alarak süzün.
2. Pirinci yıkayıp süzün. Bir tencerede zeytinyağı ile doğranmış soğanı hafifçe soteleyin. Pirinci ekleyerek suyunu çekene kadar kavurun.
3. Domates salçasını ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber ve kimyon ile baharatlayın.
4. Hazırladığınız iç malzemeyi lahana yapraklarına paylaştırarak sarın. Sarma işlemine lahananın kenarlarından başlayarak devam edin.
5. Tencerenin tabanına sarmaları sıkıca sıralayın. Üzerine sıcak suyu dökün ve hafifçe tuz serpin.
6. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin. Sarmalar yumuşayıp suyunu çektikten sonra ocaktan alın.
7. Zeytinyağlı lahana sarmasını servis yapmadan önce ılık olarak dinlendirin. Dilimleyerek ve üzerine limon sıkarak servis edebilirsiniz.

Zeytinyağlı lahana sarması, hem sağlıklı hem de doyurucu bir yemek seçeneğidir. Bu tarifle, evinizde kolayca yapabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Afiyet olsun!

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem pratik hem de besleyici olan bu tarif, vegan ve sağlıklı beslenmeyi tercih edenler için ideal bir seçenektir. Zeytinyağlı lahana sarması yapmak için öncelikle gerekli malzemeleri hazırlamak önemlidir.

MALZEMELER:
- 1 adet büyük lahana
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet büyük soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- Yarım su bardağı sıcak su
- Tuz, karabiber, kimyon

YAPILIŞI:
1. Lahananın yapraklarını tek tek ayırın ve kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın. Haşlanan yaprakları soğuk suyun içine alarak süzün.
2. Pirinci yıkayıp süzün. Bir tencerede zeytinyağı ile doğranmış soğanı hafifçe soteleyin. Pirinci ekleyerek suyunu çekene kadar kavurun.
3. Domates salçasını ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber ve kimyon ile baharatlayın.
4. Hazırladığınız iç malzemeyi lahana yapraklarına paylaştırarak sarın. Sarma işlemine lahananın kenarlarından başlayarak devam edin.
5. Tencerenin tabanına sarmaları sıkıca sıralayın. Üzerine sıcak suyu dökün ve hafifçe tuz serpin.
6. Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişirin. Sarmalar yumuşayıp suyunu çektikten sonra ocaktan alın.
7. Zeytinyağlı lahana sarmasını servis yapmadan önce ılık olarak dinlendirin. Dilimleyerek ve üzerine limon sıkarak servis edebilirsiniz.

Zeytinyağlı lahana sarması, hem sağlıklı hem de doyurucu bir yemek seçeneğidir. Bu tarifle, evinizde kolayca yapabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Afiyet olsun!

04 Nis 2024 - 01:03 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.