PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ - Pirinç Pilavı nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları...

Pirinç pilavı, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem pratik bir şekilde hazırlanabilir hem de ana yemeklerin yanında harika bir eşlikçi olabilir. İşte size lezzetli bir pirinç pilavı tarifi:

Malzemeler:
- 2 su bardağı pirinç
- 3 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvıyağ
- Yarım tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:
1. Pirinci güzelce yıkayıp süzün. Suyunu çekene kadar bekletin.
2. Bir tencerede tereyağı veya sıvıyağı eritin. Pirinçleri ekleyip kavurun.
3. Üzerine su ve tuz ekleyip karıştırın. Kaynamaya başladığında kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
4. Piştikten sonra tencereyi ocaktan alın, üzerine kağıt havlu veya temiz bir mutfak bezi kapatıp dinlendirin.
5. Pilavınızı servis ederken üzerine maydanoz veya dereotu gibi yeşillikler serperek servis yapabilirsiniz.

Püf noktaları:
- Pirinci suyla kaynatarak değil, kavurarak pişirirseniz daha lezzetli bir pilav elde edersiniz.
- Pirinçleri yıkarken suyunu değiştirerek birkaç kez yıkamak, pilavın daha güzel olmasını sağlar.
- Pilavı pişirdikten sonra ocaktan almadan önce bir taşım daha karıştırmak, tane tane olmasını sağlar.
- Pirinç pilavı tarifinde kullanılacak suyun miktarını pirinci iyice yıkadıktan sonra eklemek, pirincin diğer tatlara iyice karışmasını sağlar.

Bu pratik tarifle, evde kolayca lezzetli pirinç pilavı yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

03 Nis 2024 - 18:46 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.