BURSA PİDELİ KÖFTE - Evde Pideli Köfte nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları...

Bursa'nın meşhur lezzeti pideli köfte, hem görsel hem de lezzet açısından oldukça özel bir yemektir. Evde kolayca yapabileceğiniz bu lezzeti denemek isterseniz, işte size malzemeleri ve püf noktalarıyla adım adım tarif:

Malzemeler:
- 500 gram kıyma
- 1 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- Tuz, karabiber, kimyon

Püf Noktaları:
1. Bulgur ve irmiği ayıkladıktan sonra derin bir kabın içerisine alın.
2. Üzerine sıcak su ekleyip şişmeye bırakın. Bu süreçte bulgur ve irmik iyice kabarsın.
3. Diğer yanda kıymayı güzelce yoğurun ve içerisine tuz, karabiber ve kimyon ekleyin.
4. Şişen bulgur ve irmiği süzüp, içerisine salça, sıvı yağ, tuz ve karabiber ekleyerek yoğurun.
5. Hazırladığınız bulgur-irmik karışımından ceviz büyüklüğünde parçalar alarak içine kıymalı harçtan koyun.
6. Yumurta büyüklüğünde köfteler yapın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika kadar pişirin.
8. Sıcak servis yapın ve üzerine isteğe bağlı olarak yoğurt ve sos eklemeden afiyetle tüketin.

Bursa pideli köftenizi evde kolayca hazırlayabilir ve sevdiklerinizle paylaşarak lezzetli bir sofra oluşturabilirsiniz. Afiyet olsun!

03 Nis 2024 - 18:38 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.