İNEGÖL KÖFTE TARİFİ - Evde İnegöl Köfte nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları...

İnegöl köfte, Türk mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. İnegöl ilçesine özgü bir köfte türü olan İnegöl köfte, lezzetiyle ve hazırlanışıyla öne çıkar. Evde kolayca yapabileceğiniz bu köfte tarifini sizinle paylaşıyoruz.

Malzemeler:
- 500 gram köftelik kıyma (tercihen yağlı kıyma)
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz

Hazırlanışı:

1. İlk olarak soğanı rendeleyin ve suyunu sıkarak kıymaya ekleyin.
2. Ardından sarımsağı ezerek kıymaya ilave edin.
3. Galeta ununu da ekleyerek karıştırın.
4. Baharatları (tuz, karabiber, kimyon) da köfte harcına ekleyerek iyice yoğurun.
5. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak köfteleri şekil verin.
6. Köfteleri hafifçe yağlanmış bir tavada ya da ızgarada pişirin.

Püf Noktaları:
- Köfteleri şekil verirken ellerinizi ıslatarak daha kolay şekil verebilirsiniz.
- Köfteleri pişirirken çok fazla çevirip karıştırmayın, tek seferde çevirerek pişirmeye özen gösterin.
- İnegöl köftenin lezzetini artırmak için köfte harcına biraz maydanoz ekleyebilirsiniz.

Ev yapımı İnegöl köfte, misafirlerinizi şaşırtacak ve mükemmel bir lezzet deneyimi yaşatacak. Afiyet olsun!

03 Nis 2024 - 18:36 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.