HAZIR YUFKA SU BÖREĞİ TARİFİ - Hazır yufkadan su böreği nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktası

Hazır yufka su böreği, pratik ve lezzetli bir seçenek olabilir. Bu böreği yaparken dikkat edilmesi gereken püf noktaları ve malzemeleri şu şekilde sıralayabiliriz:

Malzemeler:
- 6 adet yufka
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- Tuz
- 1 su bardağı su
- İsteğe bağlı olarak iç harcı için peynir, kıyma veya sebzeler

Püf Noktaları:
1. Hazır yufkaları kullanırken aralarına yağ sürerek böreğin daha lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
2. Yufkaları tepsiye sererken her katı yağlayarak böreğin daha kıtır olmasını sağlayabilirsiniz.
3. Böreği fırına vermeden önce üzerine yumurta sarısı sürerek daha güzel bir görünüm elde edebilirsiniz.
4. Kullanacağınız iç harçı sebzelerle zenginleştirerek daha sağlıklı bir seçenek elde edebilirsiniz.

Hazır yufka su böreği tarifi oldukça pratik ve lezzetlidir. Bu tarife ekleyeceğiniz kendi dokunuşlarınızla lezzetli bir börek hazırlayabilirsiniz. Karşınızdakilere sunacağınız bu börekle misafirlerinizi veya ailenizi şaşırtabilirsiniz. Afiyet olsun!

03 Nis 2024 - 18:33 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.