Hazır yufkayla soğuk baklava tarifi!

Soğuk baklava tarifine hazır yufka kullanarak kolayca başlayabilirsiniz. Bu tarifte 2 su bardağı şeker yeterli olacaktır. İşte adım adım yapmanız gerekenler:

1. *Şerbeti Hazırlayın:*
- Tencereye 2 su bardağı süt ve 2 su bardağı şeker koyun.
- Karışımı kaynatın.
- Kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve 15 dakika daha kaynatmaya devam edin. Şerbet hazır.

2. *Yufkayı Hazırlayın:*
- Hazır yufkaları tezgaha serin.
- Yufkayı ince bir tabaka halinde kesin.
- Tereyağını eritip sıvı yağ ile karıştırın.

3. *Baklava Yapımı:*
- Tatlı tepsisini yağlayın.
- Yufka parçalarından birini tepsiye serin.
- Üzerine tereyağ-sıvı yağ karışımından sürün.
- Bir yufka daha serin ve yağlayın. Bu işlemi 5-6 kez tekrarlayın.
- Üzerine ceviz serpin.
- Kalan yufkaları aynı şekilde tepsiye yerleştirin ve her kat arasına fıstık ekleyin.
- En üst katı da yine yufka ve yağ karışımı ile kaplayın.

4. * Fırın ve Şerbet:*
- Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında baklavayı pişirin.
- Fırından çıkan sıcak baklavayı soğuk şerbete batırın.
- Baklavayı üzeri kapanacak şekilde dilimleyin.
- Soğuması için bekletin. Afiyet olsun!

Hazır yufkayla yapılan bu soğuk baklava tarifi, pratik ve lezzetli bir seçenektir. Şerbetin kıvamını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. Kolay gelsin!

03 Nis 2024 - 18:28 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.