Arnavut Ciğeri Tarifi

Arnavut ciğeri, pilav ya da lavaş eşliğinde servis edilebilir. Afiyet olsun!

Malzemeler:
- 500 gram dana ciğeri
- 2 adet orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı:
1. Dana ciğerini temizleyip yıkayın ve küçük parçalara kesin.
2. Soğanları ve sarımsakları ince ince doğrayın.
3. Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırın. Doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip kavurun.
4. Soğanlar yumuşayınca ciğerleri tavaya ekleyin. Karabiber, pul biber ve tuzu da ekleyerek karıştırın.
5. Ciğerler suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ara ara karıştırarak pişirme işlemini tamamlayın.
6. Pişen Arnavut ciğerini sıcak olarak servis yapın.

02 Nis 2024 - 20:46 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.