Sahur İçin Doyurucu Bir Tarif: Zeytinli Kekikli Labneli Dereotlu Poğaça Tarifi

Ramazan ayında sahur sofraları için pratik ve doyurucu tarifler arayanlar için zeytinli, kekikli, labneli ve dereotlu poğaça tarifi harika bir seçenek olabilir. Bu lezzetli poğaçaları hazırlamak için gerekli malzemeleri şöyle sıralayabiliriz:

Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı labne peyniri
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı ince kıyılmış dereotu
- Yarım su bardağı siyah zeytin
- 1 tatlı kaşığı kekik
- Yarım paket kabartma tozu

Tarif:

1. Bir karıştırma kabında un, kabartma tozu ve tuzu güzelce karıştırın.
2. Ayrı bir kabın içinde yoğurt, sıvı yağ, labne peyniri ve yumurtayı iyice çırpın.
3. Ilık su eklediğiniz karışıma dereotu, siyah zeytin ve kekiği ekleyip karıştırın.
4. Unlu karışımı azar azar ekleyerek güzelce yoğurun. Elde ettiğiniz hamuru streç filmle sarıp yarım saat dinlendirin.
5. Dilerseniz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp açıp iç harcını koyup poğaçaları şekillendirebilirsiniz.
6. Kapalı şekilde 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

Hazırlaması kolay, lezzetli ve doyurucu olan zeytinli, kekikli, labneli ve dereotlu poğaçalar sahur sofralarınızın vazgeçilmezi olabilir. Afiyet olsun!

31 Mar 2024 - 17:20 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.