Kesinlikle denemelisiniz! Patlıcanı kızartırken yağ çekmemesi için…

Patlıcan kızartması, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak patlıcanı kızartırken en büyük sorun, patlıcanın fazla yağ çekmesidir. Yağ çekmemesi için ise bazı püf noktaları vardır.

Patlıcanı kızartmadan önce, doğru kesim tekniklerini uygulamak önemlidir. Patlıcanı yuvarlak dilimler halinde kesmek yerine, uzunlamasına dilimleyerek kesmek yağ çekmesini azaltacaktır. Dilimlenmiş patlıcanları tuzlu suya yatırarak acısının çıkmasını sağlamak da önemlidir.

Patlıcan dilimlerini tuzlu suda beklettikten sonra iyice durulayarak kurulamak gerekir. Bir süre beklettikten sonra kurulanan patlıcan dilimlerini unlayarak yağda kızartabilirsiniz. Patlıcanları kızgın yağa atmadan önce fazla ununu silkeleyerek, yağ çekmesini azaltabilirsiniz.

Ayrıca, patlıcanları kızartırken yağın çok sıcak olmamasına da dikkat etmek gerekir. Çok sıcak yağ patlıcanların hızla yağ çekmesine neden olabilir. Patlıcanları yavaş yavaş kızartarak yağın dengeli şekilde emilmesini sağlayabilirsiniz.

Son olarak, kızarttığınız patlıcanları yağını alması için kağıt havlu üzerine alıp dinlendirerek fazla yağını süzmesini sağlayabilirsiniz. Bu püf noktalarını uygulayarak, patlıcan kızartırken yağ çekmesini minimum seviyeye indirebilir, daha hafif ve lezzetli bir sonuç elde edebilirsiniz. Kesinlikle denemelisiniz!

31 Mar 2024 - 12:24 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.