Düdüklüde saatlerce mısır haşlamaya son! Kağıt havlu ile sadece 3 dakikada pişiyor

Düdüklüde Mısır Pişirmenin Pratik Yolu: Kağıt Havluyla Sadece 3 Dakikada!

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan haşlanmış mısırı, uzun süreler boyunca düdüklüde bekletmeden sadece 3 dakikada pişirmenin pratik bir yolunu keşfettik: Kağıt havluyla mısır pişirme tekniği!

Mısır pişirmek için genellikle düdüklü tencere kullanılır ve bu işlem oldukça uzun sürebilir. Ancak kağıt havlu kullanarak mısırı sadece 3 dakikada pişirebilirsiniz. İşte adım adım pratik mısır pişirme yöntemi:

1. Mısırların yapraklarını yavaşça soyarak çıkarın ve gerektiğinde temizleyin.
2. Her mısırın alt kısmına bir adet kağıt havlu yerleştirin.
3. Daha sonra mısırları üst üste koyarak tencereye yerleştirin.
4. Üzerine sıcak su ekleyin ve tencerenin kapağını kapatın.
5. Tencereyi ocağa alın ve yüksek ateşte 3 dakika kadar kaynatın.
6. 3 dakika sonra tencereyi ocaktan alın ve mısırları süzün.
7. Artık mısırınız servise hazır, üzerine dilediğiniz malzemeleri serperek afiyetle yiyebilirsiniz.

Bu pratik yöntemle mısırlarınızı hızlıca haşlayabilir ve yaz aylarında keyifle tüketebilirsiniz. Ayrıca bu yöntemle mısırın besin değerlerini koruyarak daha sağlıklı bir şekilde tüketebilirsiniz. Deneyin ve farkı görün!

31 Mar 2024 - 00:09 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.

01

Muhittin - Siz kağıt havlunun iyi birşey olduğunu mu zannediyorsun ben Türkiye'deki en büyük kağıt fabrikalarında çalışmış biri olarak söylüyorum bunu içerisinde birçok kimyasal mevcut

Yanıtla . 2Beğen . 0Beğenme 02 Nisan 08:39