Vişneli ayva tatlısı nasıl yapılır? Vişneli ayva tatlısı tarifinin malzemeleri neler?

Vişneli ayva tatlısı, kış aylarında sofraları renklendiren ve lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan bir tatlıdır. Bu lezzetli tatlıyı evinizde kolayca yapabilir ve sevdiklerinize sunabilirsiniz. İşte vişneli ayva tatlısı tarifi ve malzemeleri:

Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi:
Malzemeler:
- 4 adet iri ayva
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı vişne suyu
- 1 su bardağı vişne
- Yarım limon suyu
- Tarçın

Hazırlanışı:
1. Ayvaları soyun, çekirdeklerini çıkartın ve dilimleyin.
2. Bir tencerede suyu ve şekeri kaynatın. Dilimlediğiniz ayvaları bu karışıma ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
3. Pişen ayvaları servis tabağına alın. Üzerlerine vişne suyunu ve limon suyunu gezdirin.
4. Vişneleri ayvaların üzerine serpiştirin. İstediğiniz miktarda tarçın ekleyebilirsiniz.
5. Soğuyunca buzdolabında bekletip servis yapabilirsiniz.

Vişneli ayva tatlısı, hem şık sunumuyla hem de eşsiz lezzetiyle sofralarınıza renk katacak bir tatlıdır. Kolayca hazırlanabilen bu tarif ile sevdikleriniz için özel bir lezzet sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

30 Mar 2024 - 20:15 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.