Fırında patates tarifi… Fırında patates nasıl yapılır?

Fırında patates, pratik ve lezzetli bir yan yemek seçeneğidir. İşte fırında patates tarifi ve yapımı için gerekli malzemeler:

Malzemeler:
- 4 adet büyük boy patates
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- İsteğe bağlı olarak kekik veya pul biber

Yapılışı:
1. Patatesleri iyice yıkayıp kabuklarını soyun ve orta kalınlıkta dilimleyin.
2. Dilimlenmiş patatesleri bir kaseye alın, üzerlerine zeytinyağı, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak kekik veya pul biber ekleyerek karıştırın.
3. Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın.
4. Fırın tepsinizi yağlayın veya üzerine yağlı kağıt serin.
5. Hazırladığınız patates dilimlerini tepsiye dizin.
6. Fırında patatesleri yaklaşık 30-40 dakika kadar pişirin. Arada bir spatula ile karıştırarak pişirme işlemini kontrol edebilirsiniz.
7. Patates dilimleri altın sarısı renk alana kadar pişirin ve fırından çıkararak sıcak servis yapın.

Bu pratik ve lezzetli fırında patates tarifini deneyerek ana yemeklerinizin yanında sunabilir, sevdiklerinize farklı bir lezzet sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

30 Mar 2024 - 12:56 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.