Kabak yemeği tarifi: Kabak yemeği nasıl yapılır?

Kabak Yemeği Tarifi: Kabak Yemeği Nasıl Yapılır?

Kabak yemeği Türk mutfağının lezzetli ve pratik yemeklerinden biridir. Genellikle kıymalı olarak yapılan kabak yemeği, hem sağlıklı hem de doyurucu bir seçenektir. İşte kabak yemeği tarifi ve nasıl yapılacağına dair adımlar:

Malzemeler:
- 4 adet küçük boy kabak
- 250 gram kıyma
- 1 adet büyük boy soğan
- Yarım demet dereotu
- Tuz, karabiber, pul biber
- Zeytinyağı

Yapılışı:
1. İlk olarak kabakları yıkayıp kabuklarını soyun ve yuvarlak dilimler halinde kesin.
2. Soğanı ince ince doğrayın. Dereotunu da ince kıyın.
3. Bir tavada biraz zeytinyağı ile kıymayı kavurun. Soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar soteleyin.
4. Kavrulan kıymaya dereotunu da ekleyip karıştırın.
5. Son olarak kabak dilimlerini ekleyin ve tuz, karabiber, pul biber ekleyerek karıştırın.
6. Kabaklar suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirin.
7. Suyunu çektiğinde ocaktan alıp sıcak servis yapın.

Afiyet olsun! Bu pratik ve lezzetli kabak yemeği tarifi ile hem doyurucu hem de sağlıklı bir öğün hazırlamış olacaksınız. Dilerseniz yanında pilav veya salata ile servis edebilirsiniz. Deneyen herkesin beğeneceği bir tarif!

30 Mar 2024 - 12:10 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.