Meksika'nın efsane lezzeti fajita tarifi: Fajita nasıl yapılır?

Fajita, Meksika mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Tex-Mex mutfağına ait olan fajita, genellikle buğday veya mısır unundan yapılmış tortilla ekmeği ile servis edilir. Tavuk, dana veya karides gibi çeşitli malzemelerle hazırlanabilen fajita, bol baharatlı ve lezzetlidir. Fajita tarifini denemek isterseniz, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Malzemeler:
- 250 gram tavuk göğsü (jülyen doğranmış)
- 1 adet yeşil biber (jülyen doğranmış)
- 1 adet kırmızı kapya biber (jülyen doğranmış)
- 2 adet orta boy soğan (jülyen doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı biberiye
- Tuz, karabiber
- Limon suyu
- Tortilla ekmeği
- Garnitür için: marullar, doğranmış domates, rendelenmiş peynir, salsa sos

Yapılışı:
1. Tavuk göğüslerini jülyen doğrayın ve bir tavada sızma zeytinyağında kızartın. Biberleri, soğanları ve sarımsağı ekleyerek kavurun.
2. Baharatları, tuzu, karabiberi ve limon suyunu ekleyerek karıştırın.
3. Ayrı bir tavada tortilla ekmeklerini hafifçe ısıtın.
4. Tortillaların üzerine tavuklu harçtan koyun, garnitürlerle süsleyin ve rulo şeklinde sarın.
5. Sıcak servis yapın ve yanında salsa sos ile servis edebilirsiniz.

Fajita tarifi, pratik ve lezzetli bir seçenek olabilir. Denemek isteyenlere afiyet olsun!

30 Mar 2024 - 12:08 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.