Elmalı turta tarifi: Ağızda dağılan nefis bir lezzet

Elmalı turta, lezzetli ve pratik bir tatlı tarifi arayanların favorisi olmaya devam ediyor. Hem yapımı kolay hem de sonuç harika olan bu tarif, misafirlerinizi ve sevdiklerinizi mest edecek.

Elmalı turta yapmak için öncelikle malzemeleri hazırlamamız gerekiyor. İşte malzemeler:

- 3 adet orta boy elma
- Yarım su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı rendelenmiş ceviz
- Yarım çay bardağı kuru üzüm
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yarım limon suyu
- 1 paket milföy hamuru
- 1 adet yumurta sarısı

Elmalı turta yapımı oldukça basit. İlk olarak elmaları soyup küp küp doğrayın. Bir tavada elmaları, toz şekeri, tarçını, limon suyunu, cevizi ve kuru üzümü karıştırın. Elmalar yumuşayana kadar bu karışımı pişirin.

Daha sonra milföy hamurlarını tezgaha alın. Hamurları açarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine elmalı harcı paylaştırın. Kenarlarını kapatmak için istediğiniz şekilde şekillendirin.

Hazırladığınız turta hamurunun üzerine yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkan elmalı turta, sıcak ya da soğuk servis edilebilir. Üzerine vanilyalı dondurma veya çikolata sosu ekleyerek daha da lezzetlendirebilirsiniz.

Elmalı turta tarifi, herkesin beğenisini kazanan ve herkesin kolaylıkla yapabileceği bir tarif. Denemek isteyen herkese şimdiden afiyet olsun!

30 Mar 2024 - 11:58 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.