Un helvası tarifi: Tam kıvamında kıyır kıyır...

Un helvası, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem pratik yapımı hem de enfes lezzeti ile herkesin favorisidir. Un helvası yapımı oldukça basittir ancak doğru kıvamı yakalamak önemlidir. İşte tam kıvamında kıyır kıyır un helvası tarifi:

Malzemeler:
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıcak su veya süt
- Yarım su bardağı iri kıyılmış ceviz veya fındık

Yapılışı:
1. Bir tencereye unu alın ve orta ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Un hafifçe rengini değiştirmeye başlayana kadar kavurmayı sürdürün.
2. Kavrulan una sıvı yağı ekleyin ve yağla birlikte karıştırarak 1-2 dakika daha kavurmaya devam edin.
3. Şekeri ekleyerek karıştırın ve şeker eriyene kadar kavurun.
4. Sıcak su veya sütü yavaşça tencereye ekleyin ve sürekli karıştırarak helvayı pişirin.
5. Helva kıvamına geldiğinde iri kıyılmış ceviz veya fındığı ekleyin ve karıştırın.
6. Ocaktan alın ve 5-10 dakika dinlendirin.
7. Servis yapmadan önce üzerini isteğe göre ceviz veya fındıkla süsleyerek tam kıvamında kıyır kıyır un helvanızı servis edebilirsiniz.

Bu tarifle misafirlerinizi ve sevdiklerinizi şımartabilir, un helvasının eşsiz lezzetini en iyi şekilde sunabilirsiniz. Afiyet olsun!

30 Mar 2024 - 11:36 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.