Puf puf kabarıyor lezzetiyle damakları çatlatıyor:

Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi: Çay ve kahve saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bir lezzetle karşınızdayız! Havuçlu tarçınlı kek, puf puf kabarması ve harika kokusuyla sofralarınızı süsleyecek. Kışın serin günlerinde içinizi ısıtacak bu nefis keki mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:
- 3 adet orta boy havuç
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı ceviz içi (isteğe bağlı)

Yapılışı:
1. Havuçları rendeleyin ve bir kenara alın.
2. Derin bir kabın içerisinde yumurtaları ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpın.
3. Sıvı yağı yavaş yavaş ekleyerek çırpmaya devam edin.
4. Un, kabartma tozu ve tarçını ekleyip karıştırın.
5. En son rendelediğiniz havuçları ve ceviz içini ekleyip kek hamurunu homojen bir şekilde karıştırın.
6. Yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirin.
7. Kek pişip soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Havuçlu tarçınlı kek, özellikle çay veya kahve eşliğinde harika giden bir tatlı alternatifi olacak. Hem yapımı kolay hem de lezzeti muhteşem olan bu keki deneyerek sevdiklerinize de ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun!

30 Mar 2024 - 11:24 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.