Bugün iftarda ne pişirsem? 20. gün iftar menüsü

Bugün iftarda ne pişirsem sorusu her Ramazan günü karşımıza çıkan bir sorudur. Özellikle ramazan ayının üçüncü haftasına gelindiğinde iftar sofraları çeşitlilik arar. İftardan sonra sahur hazırlıklarının da yapıldığı bu dönemde özellikle hafif ancak doyurucu tarifler tercih edilmektedir. İşte bugün için önerdiğimiz iftar menüsü:

Başlangıç olarak yoğurtlu semizotu salatası: İnce kıyılmış semizotu, yoğurt, sarımsak ve tuz ile hazırlanan bu hafif ve sağlıklı salata iftarın başlangıcında iştah açıcı olacaktır.

Ana yemek olarak kıymalı patlıcan kebabı: Patlıcan ve kıyma ile hazırlanan bu lezzetli kebap, iftar sofrasına farklı bir lezzet katacaktır. Üzerine yoğurt ve domates sosuyla servis yapabilirsiniz.

Yanında bulgur pilavı: Kıymalı patlıcan kebabının yanında lezzetli bir bulgur pilavı tercih edebilirsiniz. İçine ufak doğranmış sebzeler ekleyerek pilavınızı daha besleyici hale getirebilirsiniz.

Tatlı olarak irmik helvası: İftarın ardından tatlı bir şeyler yemek isteyenler için hafif ve lezzetli bir seçenek olan irmik helvası, iftar sonrası tatlı ihtiyacınızı karşılayacaktır.

Bu öneriler doğrultusunda hazırlayacağınız iftar menüsü, hem sağlıklı hem de lezzetli bir şekilde iftar açmanıza yardımcı olacaktır. Ramazan ayının tadını en güzel şekilde çıkarmanızı dileriz.

30 Mar 2024 - 11:04 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.