Sütlü Nuriye yapımı oldukça basit ve keyifli bir süreçtir. İşte tarif adımları:

Ev yapımı Sütlü Nuriye tarifi, tatlı sofralarınıza muhteşem bir lezzet ve şıklık katacak. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarif, misafirlerinizi de etkilemeyi başaracak. Sütlü Nuriye yapımı oldukça basit ve keyifli bir süreçtir. İşte tarif adımları:

Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı tereyağı
- 1 paket vanilya
- Yarım su bardağı ince çekilmiş ceviz içi

Yapılışı:
1. Bir tencereye tereyağını koyun ve eritin.
2. Erittiğiniz tereyağının üzerine irmik ve unu ekleyerek kısık ateşte kavurun.
3. Kavrulan irmik ve un karışımına süt ve suyu ekleyerek karıştırın.
4. Şekeri de ekleyip karıştırmaya devam edin.
5. Muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin.
6. Ocaktan almadan önce vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
7. Pişen Sütlü Nuriye karışımını servis yapacağınız kase veya tabaklara paylaştırın.
8. Üzerine ince çekilmiş ceviz içi serpip servis edebilirsiniz.

Ev yapımı Sütlü Nuriye tarifiyle enfes bir lezzet ve şıklık sofralarınıza geliyor. Hem kendiniz hem de sevdikleriniz için bu lezzetli tatlıyı deneyebilirsiniz. Afiyet olsun!

29 Mar 2024 - 19:45 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.