Biber Dolması Nasıl Hazırlanır?

Biber dolması, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak bazen uzun süren hazırlık süreci nedeniyle evde yapmaktan çekinebiliriz. İşte bu noktada buzluğunuzdaki biber dolması size kurtarıcı olabilir. İşte size kolay ve pratik bir biber dolması tarifi:

Malzemeler:
- Buzdolabından çıkardığınız donmuş biber dolması
- 1 su bardağı pirinç
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber, pul biber
- 2 su bardağı sıcak su
- Zeytinyağı

Yapılışı:
1. Öncelikle donmuş biber dolmalarını buzdolabından çıkartın ve biraz bekletip çözülmesini sağlayın.
2. Bir tencerede pirinci yıkayıp süzün. İnce ince doğradığınız soğanla beraber zeytinyağında kavurun.
3. Üzerine biber salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
4. Tuz, karabiber, pul biber ekleyin ve karıştırın.
5. Pirinçleri ekleyip birkaç dakika daha kavurduktan sonra sıcak suyu ekleyin ve pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Karışımı ocaktan alın.
6. Biber dolmalarını dikkatlice açın ve içlerini kaşık yardımıyla temizleyin.
7. Hazırladığınız iç harcı dolmalara paylaştırın ve biber dolmalarını tekrar kapatın.
8. Biber dolmaları bir tencereye dizin ve üzerlerine azıcık su ekleyin.
9. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Dilerseniz fırında da pişirebilirsiniz.

Bu pratik tarifle donmuş biber dolması artık en sevdiğiniz yemekler arasına girecek. Hem lezzetli hem de kolay bir şekilde hazırlanıyor. Afiyet olsun!

29 Mar 2024 - 19:42 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.