Hamsi buğulama tarifi ve hamsi buğulama yapımı püf noktaları...

Hamsi buğulama tarifi, yöresel lezzetler arasında önemli bir yere sahip olan ve hamsi balığının sadeliğiyle lezzetlendirilen bir tariftir. Hamsi buğulama yapımı oldukça kolaydır ancak lezzetli bir sonuç elde etmek için dikkat edilmesi gereken püf noktalar bulunmaktadır.

İşte hamsi buğulama tarifi ve yapımında dikkat edilmesi gereken püf noktalar:

Malzemeler:
- 500 gram taze hamsi balığı
- 1 adet orta boy soğan
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Limon dilimleri

Yapılışı:
1. İlk olarak hamsi balıklarını temizleyin ve yıkayın.
2. Soğanı yarım halka şeklinde doğrayın, domatesleri dilimleyin, sarımsakları ince doğrayın.
3. Bir fırın kabının tabanına zeytinyağı dökün ve üzerine hamsi balıklarını yerleştirin.
4. Üzerine doğradığınız soğanı, domatesleri ve sarımsakları ekleyin.
5. Tuz ve karabiber serpip, zeytinyağı gezdirin.
6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
7. Fırından çıkan hamsi buğulamayı servis tabağına alın, üzerine limon dilimleri ile servis yapın.

Püf noktaları:
- Hamsi balıklarını temizlerken dikkatlice ve özenle yapın, pullarını ve iç organlarını çıkarın.
- Balıkları fırın kabına yerleştirirken birbirine fazla yakın olmayacak şekilde düzenleyin.
- Zeytinyağını cömertçe kullanın, bu buğulama tarifine lezzet katan unsurlardan biridir.
- Pişirme süresini ve sıcaklığını iyi ayarlayın, hamsi balıklarının dağılmadan pişmesini sağlayın.

Bu hamsi buğulama tarifi ile enfes bir deniz ürünleri lezzetini sofranıza taşıyabilirsiniz. Afiyet olsun!

29 Mar 2024 - 16:36 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.