Bugün iftarda ne pişirsem? 19. gün iftar menüsü

Ramazan ayının bereketiyle iftar sofraları her gün farklı lezzetlerle dolup taşıyor. Bugünün iftar menüsünde ne pişireceğinizi düşünüyorsanız, işte size 19. gün için öneriler:

Başlangıç olarak terbiyeli mercimek çorbası yapabilirsiniz. Sıcacık çorbanın yanında mis gibi kızarmış ekmek dilimleriyle sofranızı şenlendirebilirsiniz.

Ana yemek olarak fırında tavuk butları ve sebzelerle harika bir yemek hazırlayabilirsiniz. Tavuk butlarını baharatlarla marine edip fırınlayarak, yanında patates, havuç, kabak gibi sebzelerle servis yapabilirsiniz. Hem sağlıklı, hem de doyurucu bir seçenek olacaktır.

Yanında taze bir mevsim salatası ve cacıkla yemeğinizi tamamlayabilirsiniz. Salatanızı salatalık, domates, marul, maydanoz gibi sebzelerle zenginleştirerek, besleyici bir vitamin deposu haline getirebilirsiniz. Cacık ise hem hafif hem de ferahlatıcı bir lezzet olacaktır.

Tatlı olarak ise irmik helvası veya sütlü tatlılar tercih edebilirsiniz. İftar menünüzü tatlı bir notayla noktalayarak, sevdiklerinize lezzet dolu bir akşam yaşatmış olacaksınız.

Bu önerilerle 19. gün iftar sofranızı keyifli ve lezzetli bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun!

29 Mar 2024 - 16:18 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.