Kete Nasıl Yapılır? Evde El Açması Kete Tarifi...

Kete, Türk mutfağının lezzetli ve önemli bir hamur işi çeşididir. Genellikle Adana, Urfa, Mardin gibi Güneydoğu Anadolu illerinde sıkça tüketilen kete, ince hamurun içine konan malzemeyle birlikte fırında pişirilerek hazırlanır. Evde yapılabilen kete tarifi oldukça basittir ancak ustalık isteyen bir hamur işidir. İşte evde el açması kete tarifi ve yapılışı:

Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- Yarım su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- İsteğe göre iç harcı için peynir, patates veya kıyma

Yapılışı:
1. Unu geniş bir kaseye alın. Ortasını açıp tuz, sıvı yağ ve ılık suyu ekleyin. Yavaşça karıştırarak yoğurun ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
2. Hamuru streç filme sarıp yaklaşık 1 saat oda sıcaklığında dinlendirin.
3. Hamuru 6 eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı merdane ile açarak incecik bir yufka elde edin.
4. Yufkanın yarısına iç harcından sürün (peynir, patates veya kıyma), diğer yarısını üzerine kapatın.
5. Bıçakla dilimleyerek kare şeklinde kesin.
6. Fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Evde el açması kete tarifi bu kadar basit! Ancak hamurun açılması ve iç harcının konulması sırasında dikkatli olmak önemlidir. Ayrıca kete hamurunu ince açmak lezzeti artıracaktır. Kıymalı iç harcı, peynirli veya patatesli iç harcıyla da yapabilirsiniz. Tüketildiği bölgelere göre farklılık gösteren kete, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun!

20 Şub 2024 - 22:57 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.