Sütsüz irmik helvası tarifi, nasıl yapılır?

Sütsüz irmik helvası, hem pratik hem de lezzetli bir tatlı seçeneği olarak sofralarınızı süsleyebilir. Özellikle süt alerjisi olanlar ya da sütsüz tarifler arayanlar için harika bir seçenek olabilir. İşte sütsüz irmik helvası tarifi ve yapılışı:

Malzemeler:
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
- Yarım su bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
- Yarım su bardağı dövülmüş Antep fıstığı veya ceviz içi
- Yarım su bardağı dövülmüş fındık

Yapılışı:
1. Bir tavaya sıvı yağını alın ve ısıtın.
2. Isınan yağa irmiği ekleyin ve kısık ateşte sürekli karıştırarak kavurun. İrmiğin rengi hafifçe kahverengi olana kadar kavurun.
3. Kavrulan irmiğin üzerine toz şekeri ekleyin ve karıştırarak eritin.
4. Yavaş yavaş suyu ekleyerek karıştırın. Suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin.
5. Son olarak rendelenmiş hindistan cevizi, dövülmüş Antep fıstığı ve dövülmüş fındığı ekleyip karıştırın.
6. Tavanın altını kapatın ve irmik helvasını 5-10 dakika dinlendirin.

Sütsüz irmik helvası tarifi bu kadar basit! Lezzetli ve hafif bir tatlı alternatifi olarak deneyebilirsiniz. Afiyet olsun!

13 Şub 2024 - 15:40 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.