Beyaz çikolatalı ahududulu kurabiye tarifi, nasıl yapılır?

Beyaz çikolatalı ahududulu kurabiye, hafif tatlılığı ve nefis lezzetiyle herkesin favorisi olmaya aday bir tariftir. Bu kurabiyenin yapımı oldukça basittir ve misafirlerinizi veya sevdiklerinizi şaşırtacak kadar lezzetlidir. İşte size beyaz çikolatalı ahududulu kurabiye tarifinin detayları:

Malzemeler:
- 200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı vanilin
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık
- 200 gram beyaz çikolata
- Yarım su bardağı taze ahududu
- 3 su bardağı un
- Yarım paket kabartma tozu
- Bir tutam tuz

Yapılışı:
1. Bir karıştırma kabında oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ve toz şekeri güzelce çırpın. Yumurtaları tek tek ekleyerek karışıma yedirin. Ardından vanilini ekleyip karıştırmaya devam edin.
2. Un, kabartma tozu ve tuzu ayrı bir kapta karıştırın. Bu karışımı yavaş yavaş diğer karışıma ekleyerek yoğurun.
3. Dövülmüş ceviz veya fındık ile beyaz çikolatayı ekleyip hamura yedirin. En son olarak taze ahududuları ekleyip hamuru biraz dinlenmeye bırakın.
4. Fırınınızı 180 dereceye ısıtın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
5. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 12-15 dakika pişirin. Kurabiyelerin kenarları hafif kızarınca fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

Bu tariften yaklaşık 20 adet kurabiye elde edersiniz. Afiyet olsun!

13 Şub 2024 - 15:32 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.