Tuzlu Kurabiye Tarifi: Kıtır Kıtır Lezzetin Sırrı!

Tuzlu kurabiyenin kıyır kıyır yapısını ve lezzetini keşfetmek için size harika bir tarifimiz var! Hem misafirlerinizi hem de ailenizi memnun edecek bu lezzetli atıştırmalık için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Büyütmek için resme tıklayın

Malzemeler:
- 250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke veya limon suyu
- 1 paket kabartma tozu
- Yaklaşık 4-4,5 su bardağı un

Yapılışı:
1. Derin bir karıştırma kabında oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve yumurtayı iyice karıştırın.
2. Daha sonra sıvı yağ, sirke veya limon suyu, tuz, karabiber ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
3. Unu azar azar ekleyerek yoğurun. Hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar un eklemeye devam edin.
4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kurabiyeleriniz hafifçe kızarana kadar pişirin. (Yaklaşık 20-25 dakika)

Tuzlu kurabiyeleriniz fırından çıktıktan sonra kıtır kıtır lezzetleriyle misafirlerinizin beğenisini kazanacak. Üzerine isteğe göre susam, çörekotu veya haşhaş serperek daha da lezzetlendirebilirsiniz.

Bu kolay ve lezzetli tuzlu kurabiye tarifiyle atıştırmalık ihtiyacınızı karşılayabilir, çay saatinizi renklendirebilirsiniz. Afiyet olsun!

13 Şub 2024 - 14:08 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Gaziantep Time Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Gaziantep Time hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Gaziantep Time editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Gaziantep Time değil haberi geçen ajanstır.